Veel gestelde vragen


Zie jij je hele leven al dingen die de meeste andere mensen niet zien? En wat zie je dan allemaal?

Als kind vertelde ik mijn moeder van tevoren wanneer er onverwacht visite kwam en later voorspelde ik welke docent die dag wegens ziekte afwezig was als we naar school fietsten. Toen mijn moeder me een keer wilde verrassen door een ontmoeting met mijn idool Ellen Foley te regelen, wist ik dat. Op bepaalde plekken in Leeuwarden kijk ik dwars door de mensen heen.

Is het waar dat je geesten ziet?

Ja, ik heb ondermeer de geest van de overleden paranormaal genezer Jelle Veeman gezien.

Geef je ook telefonische consulten?

Via een telefoonlijn zet ik mijn gaven in. Zo lees ik teksten voor uit de Akashakronieken. Dat heeft meteen uitwerking. Zo vertelde een man die ik voorlas dat hij hetzelfde voelde als wanneer hij over de leij-lijnen in een kerk liep.

Weiger je wel eens een consult te geven?

Er zijn zaken waarvoor ik me niet leen. Zo vroeg een man me eens of ik er niet voor kon zorgen dat zijn vrouw meer sex met hem wilde.

En medische zaken?

Ik ben geen medicus. Cliënten die ik een dieet voorschrijf, adviseer ik nadrukkelijk hun arts te raadplegen met de vraag of het dieet wel raadzaam is in hun geval.

Waar komt de naam Itaka vandaan?

Itaka is afgeleid van het Griekse eiland Ithaki, waar koning Odysseus herstelde van de verwondingen na een veldslag. De website is www.itaka26.nl omdat 26 een getal is dat steeds weer een rol speelt in mijn leven. Op de lagere school won ik er een gebakje mee, het is het totaal van de getallen in de datum van mijn verjaardag en ook van de cijfers van mijn bankrekening. Zelfs de cijfers van mijn inschrijfnummer van de Kamer van Koophandel zijn opgeteld 26.